Senior Inspecteur (toezichthouder)

SodM maakt zich als toezichthouder sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij energie- en delfstoffenwinning. Dit doet SodM door toezicht te houden op de winning, opslag en transport van de delfstoffen olie, gas en zout, alsmede aardwarmte en windenergie op zee. SodM zet zich in voor de veiligheid werknemers in deze sectoren en de veiligheid voor omwonenden.

SodM houdt toezicht vanuit een technisch perspectief, en heeft daarbij nadrukkelijk oog voor de maatschappelijke belangen. De taken van SodM zijn onder andere vastgelegd in de Mijnbouwwet en de Gaswet.

Daarnaast heeft SodM de taak om de Minister van Economische Zaken en Klimaat gevraagd en ongevraagd te adviseren over delfstoffenwinning. SodM heeft daarvoor gespecialiseerde kennis in huis en een goed overzicht van de verschillende sectoren waarover zij toezicht houdt.

Door toedoen van de energietransitie groeit het aantal taken van SodM. Om zowel onze huidige als onze nieuwe taken als toezichthouder goed te kunnen vervullen, zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. De rijkstoezichthouder omvat ongeveer 100 medewerkers.

Dit ben jij

Je bent ervaren in het werken binnen multidisciplinaire inspectieteams, weet de verschillende inzichten goed te benutten in je resultaten en kan een team meenemen in een verandering.

Je hebt of ervaring als toezichthouder, of je hebt gewerkt bij een instantie die toezicht houdt.

Je bent gewend te opereren in een bestuurlijke omgeving en begrijpt de politieke en bestuurlijke dynamiek rond dossiers.

Daarnaast heb je:

  • wetenschappelijk werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van milieu, energie en/of (proces)veiligheid;
  • tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring met toezicht houden. 
  • een zeer goede schrijfvaardigheid en beheerst de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.

Dit bieden wij

Bij SodM werk je aan complexe maatschappelijke vraagstukken die volop in de aandacht staan van burgers, media en de politiek.

Naast de inhoudelijke uitdaging kun je rekenen op:

  • Een salaris in schaal 11- 12 afhankelijk van ervaring. Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid.
  • Een werkweek van 36 uur.
  • Een dynamische, professionele en resultaatgerichte werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden conform de cao van het Rijk.

Werkplek

SodM en ook jouw werkplek bevindt zich aan de Henri Faasdreef 312 in Den Haag

Solliciteren en contact
Wil je liever eerst meer weten over deze baan en het team? Bel of mail dan met Pieter van den Bergen, directeur van de afdeling Toezichtbeleid. Telefoon 06 20742079 of email P.A.M.vandenBergen@minez.nl

Als je eerst nog wil kijken of het werk en de omgeving iets voor je is, kunnen we ook in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.

Je curriculum vitae met een motivatiebrief ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk. Je kunt reageren tot 24 januari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct online.