Vacature Business Controller

Als Business controller van Staatstoezicht op de Mijnen ben jij de hoeder van de planning en control cyclus en de financiële sparringpartner voor het management van SodM. Met een no-nonsense-instelling organiseer jij de praktische en transparante invulling van alle financieel gerelateerde werkzaamheden en vraagstukken binnen onze organisatie. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies over bedrijfseconomische uitdagingen.

Binnen SodM ben jij degene die zich verantwoordelijk voelt voor de planning en control cyclus zowel binnen SodM als in aansluiting op de cyclus van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Je voert regie op de reguliere financiële processen, zorgt voor overzicht en op te leveren producten en coördineert de afstemming met alle noodzakelijke betrokkenen.

SodM heeft maar één businesscontroller en dat ben jij. Jouw functie is nieuw binnen de organisatie. De organisatie is in korte tijd sterk gegroeid en heeft behoefte aan een stevige en professionele invulling van de controllersfunctie.

Samen met het hoofd bedrijfsvoering richt je deze functie verder in. Spoedig voer jij zelfstandig de regie op de P&C cyclus, rapportages opstellen en de vraagbaak zijn binnen de organisatie. Je wordt betrokken bij allerhande financiële vraagstukken, maar voert als basis de P&C cyclus uit, t.w.: beheren en regisseren.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • De P&C cyclus intern (SodM)
 • De P&C cyclus extern (EZK)
 • De regie op alle financiële processen van SodM (waaronder het retributie-proces)

Andere taken zijn o.a.:

 • Opstellen van alle financiële rapportages
 • Verbeteren van de financiële werkprocessen
 • Coördinatie van samenwerking en oplossen van issues met partijen binnen EZK die ondersteunen bij de inkoop, de financiële administratie en de P&C cyclus
 • Vraagbaak binnen de organisatie m.b.t. contracten en financiële parameters etc.

Met jouw interesse en goede communicatieve vaardigheden maak je gemakkelijk contact met de mensen om je heen. Je hebt sterke analytische kwaliteiten én een goed cijfermatig inzicht en daarmee breng jij vraagstukken tot de kern. Je voelt je verantwoordelijk, bent goed in staat om zelfstandig te werken en bent goed in staat om een 'trekkersrol' te vervullen. Voor jou vormt werken onder druk en met deadlines geen probleem; dan weet je hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde WO-opleiding in bedrijfseconomische richting
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie
 • Een hands- on mentaliteit; en deins je er niet voor terug om ook administratieve werkzaamheden uit te voeren
 • Uiteraard kun je goed overweg met financiële bedrijfsapplicaties en Excel

SodM
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

SodM maakt zich sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij de energiewinning en het benutten van de ondergrond, nu en in de toekomst. Dit doet SodM door advies te geven over en toezicht te houden op de winning, opslag en transport van de delfstoffen olie, gas en zout, en ook aardwarmte en wind op zee. SodM zet zich ervoor in dat werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen en omwonenden en burgers zich veilig voelen.

Daarnaast heeft SodM de taak om de Minister van Economische Zaken en Klimaat gevraagd en ongevraagd te adviseren over delfstoffenwinning. SodM heeft daarvoor gespecialiseerde kennis in huis en een goed overzicht van de verschillende sectoren.

SodM groeit momenteel naar ongeveer 100 medewerkers.

Dit bieden wij
Bij SodM werk je aan complexe maatschappelijke vraagstukken die volop in de aandacht staan van burgers, media en de politiek.

Naast de inhoudelijke uitdaging kun je rekenen op:

 • Een salaris in schaal 12 afhankelijk van ervaring. Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid.
 • Een werkweek van 36 uur.
 • Een dynamische, professionele en resultaatgerichte werkomgeving.


Arbeidsvoorwaarden conform de cao van het Rijk.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De afdeling Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de Financiën , Personeel & Organisatie Huisvesting & Facilitaire zaken en Management Ondersteuning.  Totaal werken er 9 collega's binnen een hecht team en de lijnen zijn kort. Maar vooral werken we samen met álle collega's binnen de organisatie. We zijn de spin in het web.

Vragen en solliciteren
Wil je liever eerst meer weten over deze baan en het team? Bel of mail dan met Dorien Olieman, hoofd afdeling Bedrijfsvoering. Tel. 06 21604289 of email: D.Olieman@sodm.nl

Werkplek
SodM en ook jouw werkplek bevindt zich aan de Henri Faasdreef 312 in Den Haag.

Als je eerst nog wil kijken of het werk en de omgeving iets voor je is, kunnen we ook in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De vacature staat momenteel uit voor VWNW-kandidaten. Hierna wordt de vacature Rijksbreed/Extern opengesteld. Reageren kan tot 26 augustus 2019 (tm 25 augustus 2019).

Solliciteer hier.