Theodor Kockelkoren per 1 januari 2018 inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen

De heer ir. T.F. ( Theodor ) Kockelkoren MBA wordt per 1 januari 2018 benoemd tot inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen (SodM).

Theodor Kockelkoren (48) is momenteel partner bij McKinsey & Company. Van 2002 tot 2015 werkte Theodor Kockelkoren bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), sinds 2008 als bestuurder. Van 2013 tot 2015 was hij ook voorzitter van de G20/OECD taskforce Financiële Consumentenbescherming.

Theodor Kockelkoren studeerde Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft een MBA van INSEAD, Fontainebleau.

"Net als ons land en onze lucht, willen we in Nederland onze ondergrond veilig en nuttig gebruiken. Hoe we dit doen stelt ons voor flinke uitdagingen - of het nu gaat om de gaswinning, het benutten van aardwarmte of de opslag van CO2. De SodM is de onafhankelijke toezichthouder die waakt over onze publieke belangen als het om die ondergrond gaat. Ik kijk er naar uit om leiding te mogen geven aan dit bijzondere instituut", aldus Theodor Kockelkoren.

Beeld: ©SodM / SodM