Verruiming corona-maatregelen voor helikoptervluchten naar offshore-installaties

In navolging van de mededeling van het kabinet dat de corona-maatregelen stap voor stap verruimd kunnen worden, heeft de branche-organisatie NOGEPA het RIVM gevraagd of helikopters naar offshore-installaties weer met volledige bezetting mogen vliegen.

Het RIVM heeft geen bezwaar tegen deze verruiming mits alle andere preventieve maatregelen nog steeds genomen worden, zoals het dragen van mondkapjes tijdens de vlucht, het vooraf screenen van passagiers op gezondheidsklachten en een scheidingswand tussen piloot en passagiers. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft NOGEPA laten weten het advies van het RIVM te volgen en dat er onder deze voorwaarden weer met volledige bezetting mag worden gevlogen naar offshore-locaties.