Opening van het Kenniscongres 'Veilig Wonen!' door Theodor Kockelkoren

Donderdag 8 november verzorgde inspecteur-generaal Theodor Kockelkoren de opening van het kenniscongres 'Veilig Wonen!'. Tijdens dit congres wordt bestaande en nieuwe kennis over het Groningse aardbevingsdossier gepresenteerd, met specifiek de focus op leefbaarheid en techniek. 

Hoe houd je toezicht op de veiligheid in Groningen?

Tijdens zijn toespraak heeft Theodor Kockelkoren de rol van toezicht op de veiligheid in Groningen toegelicht. De kennis omtrent aardbevingsrisico's is en blijft beperkt. En wat doe je als toezichthouder als de kennis onvoldoende sterk is en toch moet handelen? Kockelkoren illustreerde dit dilemma met een filmpje van de Noorse toezichthouder over hoe je om kunt gaan met de beperkte kennis over risico's.