Lekkage-incident in productiewaterleiding in Hardenberg

In de productiewaterleiding van Schoonebeek naar Twente is afgelopen donderdag 16 april bij Holtheme in de gemeente Hardenberg een lek geconstateerd. Dit heeft tot een grondverontreiniging op een weiland geleid over een lengte van 80 meter langs de leiding.

Dat  heeft de NAM volgens protocol aan SodM gemeld.

SodM was vrijdag ter plaatse en ziet nu toe op de juiste herstelmaatregelen door de NAM. Inmiddels is vastgesteld dat de lekkage niet tot verontreiniging van de rivier de Vecht heeft geleid. ,,SodM wil natuurlijk weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, ondanks alle procedures”, zegt Harry van der Meijden, Inspecteur-Generaal der Mijnen. ,,Het bevestigt tegelijkertijd dat waterinjectie niet risicovrij is. Lekkages zijn nooit helemaal uit te sluiten.”

Vandaag spreekt de SodM tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer met Kamerleden over de gevolgen van waterinjectie bij olie-, gas- en aardwarmtewinning.