Aankondiging informatieavond in Loppersum over de adviezen van SodM over de gaswinning in Groningen

Op 25 september 2018 is er een informatieavond in het gemeentehuis van Loppersum over de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) in het kader van het ontwerp-instemmingsbesluit Gaswinning Groningenveld 2018-2019 van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

SodM adviseert de minister over de veiligheidsaspecten van de gaswinning

SodM heeft de minister van EZK over de veiligheidsaspecten van het ontwerp-instemmingsbesluit geadviseerd. Op verzoek van de regio organiseert SodM een informatieavond in de gemeente Loppersum. Hier kunt u binnenlopen met uw vraag over de adviezen van SodM in het kader van het ontwerp-instemmingsbesluit. Het gaat om de volgende adviezen:

Informatieavond op 25 september

U bent van harte welkom op de informatieavond om vragen te stellen aan medewerkers van SodM. De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 25 september van 18:00-21:00 in het gemeentehuis Loppersum, Molenweg 12, 9919 AH, Loppersum.

Aanmelden

Wilt u hier bij zijn? Vriendelijk verzoek om u van te voren aan te melden via gemeente@loppersum.nl of telefonisch 0596-548200

Ook gelegenheid voor vragen over ontwerp-instemmingsbesluit

Heeft u vragen over het ontwerp-instemmingsbesluit? Medewerkers van het ministerie van EZK zijn die avond aanwezig om deze te beantwoorden. Ook kunt u ter plekke uw zienswijze geven. De minister betrekt zienswijzen bij het definitieve besluit over de gaswinning in Groningen. Kijk voor meer informatie over hoe u uw zienswijze kunt geven en wat er vervolgens mee gebeurt op: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/gaswinning-groningen

Van vrijdag 24 augustus tot en met donderdag 4 oktober 2018 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerp-instemmingsbesluit voor het winningsplan voor het Groningenveld van het ministerie van EZK.