‘Werken bij Staatstoezicht op de Mijnen is werken voor Nederland’

Onze vacatures kan je bekijken via werkenvoornederland.nl

Heb jij verstand van energiewinning en hart voor mens & milieu? Wil jij je sterk maken voor de veiligheid bij energiewinning en het benutten van de ondergrond? Wil jij je inzetten voor het maatschappelijk belang? Ben jij oprecht, integer en ambitieus? Hecht jij veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé? Lees dan snel verder, wellicht dat wij de droombaan hebben die bij jou past!

Over Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)

Het Staatstoezicht op de Mijnen oftewel SodM maakt zich sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij de energiewinning en het benutten van de ondergrond, nu en in de toekomst. Dit doet SodM door advies te geven over en toezicht te houden op de winning, opslag en transport van de delfstoffen olie, gas en zout, en ook aardwarmte en wind op zee. Energie- en delfstoffenwinning is niet zonder risico’s. SodM zet zich ervoor in dat werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen en omwonenden en burgers zich veilig voelen.

Daarnaast heeft SodM de taak om het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gevraagd en ongevraagd te adviseren over delfstoffenwinning. SodM heeft daarvoor gespecialiseerde kennis in huis en een goed overzicht van de verschillende sectoren.

De energiesector is sterk in beweging en regionale bestuurders en burgers volgen dat kritisch. De energietransitie is één van de grootste uitdagingen waar Nederland voor staat. Veiligheid is hierbij een belangrijk en gevoelig onderwerp. Zowel rondom nieuwe energievormen als waterstof en geothermie, als bij de afbouw van fossiele energie. Want ook de nazorg van voormalige mijnbouwlocaties moet goed geregeld zijn. Medewerkers van SodM zorgen in dat dynamische veld voor heldere informatie over risico’s, gedegen adviezen en alert toezicht.

Vacatures

Wil jij met SodM meegroeien en jezelf blijven ontwikkelen? Bekijk dan onze vacatures op https://www.werkenvoornederland.nl/.

Een open sollicitatie is ook altijd welkom! Stuur jouw open sollicitatie inclusief cv en motivatiebrief naar werkenbij@sodm.nl.

Wil je eerst nog informeel kennismaken? Plan dan een koffiemoment in met de juiste personen via onze HR-adviseur, Diana Prieto Reyes (+31625287540 en/of d.prietoreyes@sodm.nl).