Dwangsombesluit voor Wapse herroepen

Het dwangsombesluit dat SodM op 25 januari 2017 nam vanwege de gaswinning in Wapse, is nu ook formeel van tafel. Als gevolg van een bezwaar van Vermilion is het besluit herroepen.

Op 16 januari 2017 werd de omgevingsvergunning die Vermilion voor Wapse had door de rechtbank Noord-Nederland vernietigd. Omdat Vermilion een week na de vernietiging nog gas produceerde heeft SodM destijds contact opgenomen met Vermilion en vervolgens een last onder dwangsom opgelegd om de winning stil te leggen.

Vermilion is hiertegen in bezwaar gegaan en heeft dit bezwaar gehandhaafd, ondanks latere intrekking van het dwangsombesluit. Het bedrijf geeft in het bezwaarschrift aan dat het na contact met SodM zelf de productie heeft stilgelegd. Er was daarom geen reden meer om vervolgens een dwangsombesluit te nemen.

In het besluit op het bezwaar van 28 september 2017 wordt de visie van Vermilion gevolgd met als gevolg dat het besluit van 25 januari 2017 niet alleen is ingetrokken, maar nu ook formeel is herroepen.