Vacature Senior Inspecteur Well Engineering

Ben jij een expert op het gebied van well engineering en weet je veel van production technology? Word je uitgedaagd door samen met een team toezicht te houden op olie en gas, zoutwinning en geothermie? Dan is de vacature Senior Inspecteur Well Engineering bij Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) echt iets voor jou.

Functieomschrijving

Als Senior Inspecteur Well Engineering werk je in het team Boren op het grensvlak van put, reservoir en mijnbouwlocatie. Het team bestaat momenteel uit tien inspecteurs/medewerkers. We houden toezicht op drie sectoren van de actieve mijnbouw: olie en gas, zoutwinning (oplosmijnbouw), en geothermie, en daarnaast zijn we betrokken bij de nazorg van de oude steenkolenwinning. Het gaat hierbij om alle levensfasen van boorgaten en putten; het ontwerp, de boring, de ondergrondse inrichting, het onderhoud en reparatie tot aan het buiten gebruik stellen van putten (abandonneren). Met name bij dit laatste aspect, het op de juiste wijze afsluiten van putten, ligt er een steeds grotere uitdaging. Als senior inspecteur waak je over de veiligheids-, gezondheids- en milieuaspecten. Om deze te beoordelen gebruik je jouw brede kennis van putten en reservoirs. Je bent door ervaring bekend met de interface issues en kritieke aspecten van de functiegebieden Ondergrond, Engineering en Operaties. Voor diepere inhoudelijke kennis van deze expertisegebieden kun je een beroep doen op je collega's van die afdelingen.

Als Senior Inspecteur Well Engineering zie je toe op de naleving van de wet- en regelgeving met een aantal specifieke aandachtspunten, zoals het toetsen van werkprogramma’s voor de aanleg, reparatie en buiten gebruik stellen van putten, het toetsen van veiligheids-, integriteits- en gezondheidsdocumenten voor boor- en putwerkzaamheden, valideren van Well Examiner rapportage, het toetsen van de borging van integriteitsmaatregelen en het uitvoeren van inspectieprojecten.

Je zal zo’n 60% van de tijd op pad zijn om jouw werkzaamheden uit te voeren. Wanneer er risicovolle operaties gedaan worden, ben jij erbij. Je ziet erop toe dat alles gaat zoals het volgens de wet is vastgelegd. Wanneer jij onjuistheden, nalatigheden of overtredingen observeert, spreek je bedrijven hierop aan en zorg je ervoor dat de juiste maatregelen en acties genomen worden. Je treedt vakkundig en daadkrachtig op. Je hebt veel één op één contact met onder toezicht gestelde bedrijven. Daarnaast neem je deel aan (inter)nationale overlegorganen om goed op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de sector. Deze informatie neem je mee in je dagelijkse inspectie- en toezichtwerk en deel je met collega’s. Met jouw kennis en ervaring geef je advies over wet- en regelgeving aan de minister.

Functievereisten

Je bent een specialist met een diepe kennis van put operaties. Echter, je hebt ook een goed begrip van de bredere businessaspecten op het gebied van well engineering en bereid om jouw kennis in te zetten voor het maatschappelijk belang. Je hebt actuele, praktische kennis op het gebied van boringen, putinterventies en lifecycle well integrity en bent nieuwsgierig en leergierig om jouw kennis breder in te zetten. Je bent gestructureerd, grondig met integriteit, een aanpakker, flexibel en reisbereid. Indien er een risicovolle operatie gedaan wordt of een calamiteit plaatsvindt, ga jij er direct naartoe. Je hebt een goed observatievermogen en kan snel risico’s inschatten zowel on- als offshore. Je durft adequaat op te treden wanneer je constateert dat zaken niet verlopen volgens de juiste regels of procedures. Je bent in staat vanuit de organisatie een standpunt in te nemen en dit naar buiten te communiceren.

Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde technisch academische of HBO opleiding in bijvoorbeeld mijnbouwkunde,  petroleumwinning, werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 25 jaar ervaring bij een Operator in de olie-industrie, geothermie en/of bij een boorcontractor als petroleum engineer, production technoloog of well engineer.
 • Ervaring op de boorlocatie als boorteamleider of boorteamlid en kennis over boor- en workover materialen is een pré.
 • Ervaring op het grensvlak van well- en productie engineering en well simulatie en -testing is een grote pré.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ook als je niet voor honderd procent voldoet aan bovenstaande eisen nodigen wij je uit te reageren.
Ben jij diegene die voor meer diversiteit in ons team zorgt? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Wat bieden wij?

SodM biedt een dynamische, professionele en resultaatgerichte werkomgeving waar je inhoudelijk met interessante onderwerpen en maatschappelijk relevante zaken bezig kunt zijn. Samen met jouw collega’s draag je bij aan de veiligheid van de burgers, het houden van toezicht en het ontwikkelen van nieuwe manieren van toezicht op de (nieuwe) operators.

Naast deze inhoudelijke uitdagingen kun je rekenen op:

 • Een prettige werkplek in Leidschenveen, Henri Faasdreef 312, op 2 minuten loopafstand van het randstadrail- en metrostation, makkelijk te bereiken met randstadrail en metro op 12 minuten van Den Haag CS; Vanwege de coronacrisis werken de medewerkers van SodM momenteel thuis tot nader bericht.
 • Een salaris in schaal 12. Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid.
 • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.
 • Een tijdelijk contract voor een jaar met een 32-36-urige werkweek met daarna de mogelijkheid tot een vast contract.
 • Wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden je daarvoor tal van mogelijkheden.
 • Goede faciliteiten, een gezellig bedrijfsrestaurant en een personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes organiseert.

Als je eerst nog wil kijken of het werk en de omgeving iets voor je is, kunnen we ook in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.

Vanwege de coronacrisis vinden de sollicitatiegesprekken eerste ronde plaats d.m.v. whatsapp of facetime. De tweede sollicitatieronde vindt plaats op het, op 1,5 meter afstand ingerichte, kantoor van SodM.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Over de afdeling

Onze afdeling bestaat momenteel uit tien inspecteurs/medewerkers. Het is een hecht team, waar nauw wordt samengewerkt om een éénduidig oordeel naar buiten te kunnen geven. Het team Boren is verantwoordelijk voor het bewaken van de integriteit van onshore- en offshore putten voor de opsporing en winning van olie, gas, zout, geothermie en voor ondergrondse opslag. Het team ziet toe op veiligheids-, gezondheids- en milieuaspecten van boorgaten en putinterventies in Nederland, inclusief het Nederlandse deel Noordzee.

Meer informatie en solliciteren

Informatie over de vacature op te vragen bij Ronald van Steveninck via het telefoonnummer 06-21574252.

Informatie over de sollicitatieprocedure is op te vragen bij Erika Aarnoutse via het telefoonnummer 06-54907523.

Het solliciteren op deze functie is mogelijk via het sollicitatieformulier.