Toekomstbeelden energietransitie

In het rapport Toekomstbeelden van de energietransitie beschrijft SodM vier mogelijke richtingen voor het Nederlandse energiesysteem. Iedere richting beschrijft een andere manier waarop de overheid op energie stuurt en wat dit vraagt  van de technische infrastructuur.

SodM stelde dit rapport op omdat wij op veel onderdelen van de technische infrastructuur voor energie toezicht houden. De richtingen geven de mogelijkheid om na te denken over toekomstige risico’s die bij iedere soort infrastructuur horen. De vier richtingen en de vertaling naar de infrastructuur komen voort uit meerdere bronnen. De vier richtingen komen van Netbeheer Nederland. De informatie over de techniek en de technische infrastructuur komen van TNO, CE-Delft en verschillende (wetenschappelijke) publicaties.

Op basis van dit rapport gaat SodM risico’s benoemen die komen kijken bij de energietransitie. Dit doet SodM samen met het ministerie van EZK. Omdat de uitwerking van de toekomstbeelden ook nuttig kan zijn voor andere organisaties, publiceert SodM het rapport op haar website.